100 godišnjaka u Barbadama dobiva pečat u njihovu čast

Životne priče jednog 100-Godišnjaka (Srpanj 2019).

Anonim

Dok neki mogu tvrditi da su svi rođendani posebni, čak i najveći entuzijast rođendana vjerojatno će priznati da je življenje do stare sto godine uzrok posebne proslave.

Čini se da se država Barbados slaže. U prosincu 2016. godine Barbados poštanska služba izdala je serijsku seriju s ograničenom markom od 27 maraka koje slave neke od svojih građana koji su živjeli do zrelog stare stare. Zbirka je bila najveća izdanja marke koju je zemlja ikad izdala.

Marke su sadržavale neke Bajane koji su još bili živi u vrijeme tiskanja i drugih koji su od tada prošli. Dvadeset markica bile su od stotinu ljudi, a ostalih sedam ih je bilo Bajana koji su bili ili "polu-supercentenari" (koji su živjeli u dobi između 105 i 109) i "supercentenaraca" koji su živjeli kao jedan 110 ili više godina.

Elaine Ometa Walkes tipična je za tip Bajan u seriji s pečatom. Rođen 1914. godine, Walkes je proslavio svoj 104. rođendan u siječnju 2018. godine. Barbados poštanska služba objavila je svoj pečat na svojoj Facebook stranici zajedno s porukom jednog od njenih nećaka. "Ova dama je još uvijek oštra, duhovita i vrlo smiješna

,

rekao mi je da može vidjeti bolje od mene ", rekao je.

Serija, Centenarians of Barbados, izvorno je koštala samo 65 centi. No, serija je, uostalom, bila ograničena izdanja i više nije dostupna za kupnju. No, Barbados kolekcionari maraka ili oni koji jednostavno žele slaviti dugovječnost, mogu vidjeti slike pune zbirke na Barbados markama, besplatni online resurs za sakupljače markica Barbados.

To je zasigurno razlog za slavlje.